Mielen hyvinvointi - millainen olet pohjimmiltasi

Nykyaikana elämä on usein hektistä ja kiireistä. Arjen keskellä voi olla hankalaa löytää sopivaa hetkeä pysähtyä itsensä äärelle, kuunnella itseään ja kysyä ”Miten voit? Mitä sinulle kuuluu? Mikä sinulle on tärkeää juuri tänään?”

 

Samaan tapaan kuin huollat kehoasi, on tärkeää hoitaa myös mieltäsi ja sydäntäsi. Mielen hyvinvointi on avain onnellisuuteen ja merkitykselliseen elämään. Jos kiireen keskellä unohdat kuunnella sisintäsi, saatat huomaamatta ajautua eri suuntaan sisimmän, aidoimman itsesi kanssa. Tästä voi seurata se, että tunnet hetkittäin olevasi hukassa tai tyytymätön. Sinusta saattaa tuntua, että kaipaat jotain muuta, mutta et välttämättä osaa sanoittaa sitä, mitä olet etsimässä.

 

Aito, sisin Sinä ansaitsee tulla kuulluksi ja nähdyksi. Pysähdy siis hetkeksi ja kuuntele sisintäsi. Millainen sinä olet? Niin, sinä juuri! Mikä on tehnyt sinusta sellaisen kuin olet? Miettiessäsi ominaisuuksiasi ja luonteenpiirteitäsi, huomaat siihen kuuluvan piirteitä, jotka ovat olleet osa sinua aina, tai ainakin niin kauan kuin muistat. Lisäksi sinussa on paljon puolia, joita elämäsi on muokannut. Sinun elämäsi on ainutlaatuinen ja se näkyy sinussa. Sen kuuluukin näkyä! Se saakin näkyä! Mitkä puolet sinussa ovat sellaisia, joita olet kantanut mukanasi aina? Mitä puolestaan olet oppinut matkan varrella?

 

Emme pysy täysin samanlaisina elämämme alusta loppuun asti, ajatuksemme ja arvomme muuttuvat, kokemuksemme muokkaavat meitä. Niin kuuluukin olla, se tekee sinusta sinut. Joskus kuitenkin käy niin, että ajaudumme virran vietäväksi ja vauhdin huumassa kadotamme sisimmän itsemme. Emme enää pelkästään täydennä itseämme elämän varrella kohtaamiemme kokemusten avulla, vaan annammekin ulkoisten odotusten ja vaatimusten muovata meistä tahtomansa.

 

Se, että muokkaamme itseämme ulkoisista syistä ja odotuksista käsin, voi palvella meitä joissain tilanteissa. Siinä on kuitenkin vaarana, että hukkaamme oikean, aidoimman itsemme.

 

 

Millainen olet pohjimmiltasi? Millaiseksi elämäsi on sinua muokannut? Kohtaavatko nämä asiat?

 

Oikea, aito minä on olemassa meissä jokaisessa, välillä se saattaa kuitenkin hautautua kaiken muun alle. Silloin tunnemme olevamme hukassa, saatamme tuntea olomme epämukavaksi tai vieraaksi ja arki tuntuu puuduttavalta.

 

Olisiko aika kaivaa oikea, aito minä taas esiin ja vahvistaa sitä lisäten samalla mielen hyvinvointia? Kun elät sinun näköistä elämää aitona itsenäsi, voit ja jaksat paremmin ja arki tuntuu nautinnollisemmalta!

 

 

Sydämesi koti

Millaiseen maisemaan sinun sielusi kuuluu? Missä sinun on helppo olla onnellinen? Mikä paikka tuntuu turvalliselle ja lohdulliselle myös onnettomina hetkinä? Minkä äärelle pysähtyminen saa hymyn sydämeesi?

Meillä jokaisella on hyvä olla paikka, jossa mieli lepää. Paikka, jossa huolet tuntuvat himpun verran kevyemmiltä ja mieli vapautuu huomaamaan hyvän ympärillämme.

 

Sinun mielipaikkasi voi olla nojatuoli takan edessä, pihan laidalla oleva keinu, kesämökki, hiihtolatu, mummolan omenapuu… Mikä tahansa paikka, jossa sinun on hyvä olla, jossa tunnet olevasi sydämesi kotona.

Tämä paikka on kuin kuvaus sinusta. Joskus hektisessä maailmassa unohdamme itsemme, sen oikean, aidoimman itsemme. Sen, mikä olemme kun kaikki roolit sekä omat ja ympäristön odotukset ja vaatimukset on riisuttu. Sisimmän itsemme. Tässä mielipaikassasi pääset lähelle itseäsi. Täällä kuulet ja näet itsesi, kunhan vain pysähdyt hetkeksi kuuntelemaan ja oppimaan itsesi uudelleen.

Lataa tästä maksutta itsellesi muistilista / huoneentaulu